OM OSS

Vad är My.Perfect.Baby ?

My.Perfect.Baby är en mötesplats och nyhetsportal för föräldrar, anhöriga och personal runt barn med diagnos/syndrom och allmän språkstörning. My.Perfect.Baby är en ideell organisation som står för ett samhälle utan fördomar. En värld för alla. Vi tror på att sprida kunskap och medvetenhet för ökad förståelse i samhället. Vi tror på en positiv inställning och på varje människas potential till att förändra världen.

My.Perfect.Baby är inte bara en nyhetsportal för föräldrar och anhöriga till barn med funktionsnedsättningar utan även en aktör i samhället som kämpar för allas lika värde. Vi driver kampanjer och insamlingar för att hjälpa våra medlemmar till ett bättre liv.

Starten

My.Perfect.Baby grundades år 2008 av Emily Kind. När Emily var 28 år så fick hon ett barn med Down syndrom och kände att det saknades en plats att mötas på med frågor angående barn som krävde mer än andra barn. Hon saknade ett forum/en mötesplats där alla som hade personer med det lilla extra i sin närhet kunde träffas. I frustrationen över att det inte fanns någon naturlig mötesplats eller enkelt sätt att komma i kontakt med andra i liknande situation föddes idén till My.Perfect.Baby.se Att få samla allt i en enda portal betyder att man sparar tid på att hitta fakta angående sitt barns funktionsnedsättning.

My.Perfect.Baby jobbar idag både för barn och unga vuxna med diagnos/syndrom och allmän språkstörning och för anhöriga och personal.

Här stöttar vi varandra och kämpar för allas rätt!

*Här hittar du artiklar i många olika ämnen relaterade till funkisvärlden. Den senaste appen, den bästa boken att läsa eller det där eventet som alla borde gå på.

*Här stöttar vi varandra, ger varandra kraft, inspiration och tips,men först och främst så har vi roligt, för det måste man ju också ha ibland.

*Här fokuserar vi på de positiva sakerna med våra barn och tillsammans så finner vi lösningar på problem som tynger oss, vi strävar efter att det i praktiken ska vara precis så lätt och magiskt som det känns i hjärtat, att vara mamma, pappa eller anhörig till ett barn med det lilla extra!

Jag hoppas att ni trivs på denna sajt och kan sprida den vidare så att vi blir fler för då tror och hoppas jag att vi tillsammans kan göra skillnad för de som kommer efter oss! Hör gärna av dig till oss om du har frågor, synpunkter, kommentarer eller tips.  My.Perfect.Baby.se är under ständig utveckling så all feedback mottages tacksamt!

Kontakta oss på info@myperfectbaby.se

Varmt välkomna!

Mvh , Emily Kind

Grundare av och Chefredaktör för My.Perfect.Baby.se

Titta gärna in på min blogg, Ett mammaliv med det lilla extra!

 

 

 

 

 

Pressmeddelanden/Projekt

 

2013-03-09 Myperfectbaby.se skapar inspirationsfilm, filmen lanseras i samband med World Down Syndrom Day

 

2012-03-21 Myperfectbaby.se presenteras i tidningen Föräldrakraft i samband med Internationella Down syndrom dagen

 

2012-03-01 Myperfectbaby.se startar insamling till en resa till ett barnhem i Lettland där de förvarar barn med funktionshinder. Tanken är att vi åker med ett arbetslag som ska lära ut sin kunskap till hur personal kan träna barnen i Karlstadmodellen. Vi tar även med oss pedagogiska leksaker, handdockor etc! Projektet fortlöper i samarbete med Vaggan.se

 

2011-01-30 My.Perfect.Baby.se har gått vidare i Playing for Change (som en av 20 stycken som gått vidare av 900 till intervjuerna)

 

2011-10-12 My.Perfect.Baby.se inleder ett samarbete med Framgångsföretaget och Fingerdockor.se

 

2011-09-20 Lansering My.Perfect.Baby.Bag

 

2011-09-15 Projektet Alla Kan! startar upp.Ett samarbete med daglig verksamhet 

 

 2011-07-07 Myperfectbaby.se startar samarbete med Baby T Design och lanserar webbshop med hjälpmedel och smycken som hyllar diagnos/syndrom varav pengar för sålt smycke går till ett nytt projekt Alla Kan!