NYA FÖRÄLDRAR

 

GRATTIS TILL ETT NYTT LIV!

Den första tiden kan vara omtumlande, och full av frågor och känslor av maktlöshet. Men så småningom så kommer du att få lära känna detta nya liv. Ert barn är ett speciellt barn, vare sig det har något funktionsnedsättning, eller något annat som gör honom eller henne till ett barn med det lilla extra. Trots att det känns jobbigt just nu när ert barn inte är mer än en diagnos eller ett syndrom eller annat så försök att vara närvarande fysiskt, om ditt barn är nyfött så behöver han/hon mycket kroppskontakt och kramar. Det är helt naturligt att sörja och det är helt okej att ta tid på sig att göra detta. Men när det känns lite bättre så kan det vara bra att komma i kontakt med andra föräldrar i samma situation som ni. Kolla gärna upp Nätverk eller kontakta Habiliteringen eller skriv här i vårt forum. Än en gång stort grattis till ett annorlunda men spännande liv framöver!

Lite tips att tänka på;

*Kontakta gärna er habilitering där ni bor för stöd och hjälp av kurator och psykolog!

*Kontakta människor som är i samma situation som ni. Vill ni ha hjälp att komma i kontakt med personer i samma situation? Hör av dig/er till oss så förmedlar vi en samtalspartner/stödfamilj skriv till kontakt@myperfectbaby.se

* Vårda er parrelation om ni lever tillsammans. Låt var och en få sörja på sitt sätt.

*Försök att se barnet för den han/hon är istället för syndromet eller funktionsnedsättningen som ert barn har fötts med.

 Alla Inlägg om den första tiden

VÄRDEFULLA LÄNKAR FÖR NYA FÖRÄLDRAR

SVENSKA DOWNFÖRENINGEN

AUTISM OCH ASPERGER FÖRBUNDET

FÖRÄLDRAKRAFT,

FUB.SE

ATTENTION-RIKS.SE,

LEVA MED ADHD