Kod-Knäckarna hjälper barn med språksvårigheter

För att utveckla hela sin potential behöver alla barn knäcka läskoden. Många lär sig läsa och skriva med hjälp av lärarnas instruktioner. Men för andra – ungefär 20 % av barnen – krävs mer insatser för att bokstäverna ska formas till ord och meningar.

 -Föräldrar kan göra mycket för sina barn, men vi vet av egen erfarenhet hur krångligt det är att hitta den hjälp och information som behövs. Frågorna hopar sig: Hur får jag veta? Vad ska jag göra? Vad är bäst för mitt barn? Detta säger Louise Belfrage som är en av grundarna till Kod-Knäckarna som är en ideell förening som hjälper föräldrar och pedagoger att hitta rätt.  Kod-Knäckarna startades 2004 av Louise Belfrage och Suzanne Heimdal, båda föräldrar till barn med läs- och skrivsvårigheter, samt speciallärare Eva Sjölund.De har utvecklat arbetsmaterial som passar föräldrar och lärare, i förskola och skola. I samarbete med framstående läsforskare och praktiker har de  tagit fram cd-material, dvd-filmer och broschyrer, som bland annat innehåller övningar att göra tillsammans med barnet. Liknande material har tidigare saknats och efterlysts av både föräldrar och lärare.

Om Kod-Knäckarna

lottiKod-Knäckarna startades 2004 av Louise Belfrage och Suzanne Heimdal, båda föräldrar till barn med läs- och skrivsvårigheter, samt speciallärare Eva Sjölund. Deras erfarenhet var att de flesta föräldrar både vill och kan hjälpa sina barn, men att det saknades lättillgänglig och anpassad information om hur man bäst går tillväga. 

Hos Kod-Knäckarna så kan du hitta forskning, lästips, hjälpmedel och beställa material.

Besök Kod-Knäckarna

 

 

You may also like...

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /storage/content/92/114592/myperfectbaby.se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273