Vi firar Internationella världsautismdagen 2014!

Idag firar vi Internationella världsautismdagen som infaller varje år den 2 april. Dagen instiftades av FN:s generalförsamling i januari 2008.

”Låt oss tillsammans med personer med autism, deras familjer och deras företrädare bilda en gemenskap av röster för ökad medvetenhet och förståelse. Låt oss också se på oss själva och omvärdera våra egna och våra samhällens attityder så att vi kan göra oss av med de fördomar som ligger till grund för diskriminering av personer med funktionshinder. Låt oss förbinda oss till att skapa ett rättvist samhälle som bryr sig om och som kan ge sann värdighet och rättigheter åt alla.”

Ban Ki-moon
FN:s generalsekreterare

Besök FN’s hemsida

Foto: Sšren Andersson

Foto: Sšren Andersson

Globen och Eclipse på Gröna Lund lyser blått för autism 2 april på Internationella världsautismdagen 

Läs mer:

Här kan du läsa pressmeddelandet: Autism och arbete. Tillsammans kan vi.

Forskningskonferensen Fokus på Autism 2014, 2-4 April

 

You may also like...

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /storage/content/92/114592/myperfectbaby.se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273