Anna och Maggie håller kurser om det speciella barnets rätt att leka

Speciella barn har mer eller mindre utmaningar i leken. Ett barn med autismspektrum- tillstånd har per definition svårigheter med en avvikande kommunikation, barnet har en begränsad förmåga till socialt samspel och beteenden och intressen är i olika utsträckning begränsade. Anna Löfgren och Maggie Dillner som driver företaget Speciella har skrivit en bok om ämnet och håller kurser i det speciella barnets rätt att leka. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Barn med autism behöver lära sig leka

Det räcker inte att umgås med barnen och vänta på att leken ska infinna sig. Vi måste ha strategier, metoder och mål. Det är viktigt att interagera med barnen på rätt nivå där lek får en möjlighet att utvecklas, berättar Maggie och Anna i en egen artikel i tidningen Ögonblick. Du kan läsa artikeln i sin helhet här: Ögonblick Nr 4 2010.pdf 

Mer Speciella

Se avsnittet då Speciella var med på Liv med autism

”Leken är en källa till utveckling och lärande för alla barn, men barn med autism går ofta miste om den. Med sin långa erfarenhet av barn med autism visar Maggie Dillner och Anna Löfgren här praktiskt hur barn med autism kan erövra detta område. Boken går också igenom teori kring lek och samspelsutveckling och är fylld av tydliga exempel på hur man kan arbeta.”

Beställ boken ”Rätt att leka” på Pavus 

 

Om kursen ”Rätt att leka”

Rätt att leka är en tvådagars kurs om autism, lek och ömsesidighet. Vi tar också upp olika strategier för att underlätta vardagen. Första tillfället inleds med en teoretisk genomgång och en del praktiska exempel. Därefter fortsätter vi med diskussion och frågestund. Vi går också igenom hur deltagarna kan jobba vidare med leken till nästa gång. Deltagarna filmar mellan kurstillfällena och sista gången tittar vi på filmerna gemensamt, och alla får handledning i grupp. Vi kommer också att gå igenom en hel del strategier utifrån deltagarnas behov och önskemål.

Kostnad

Föräldrar 2.250:-/person

Professionella 3.000:- exkl. moms/person

Boken ”Rätt att leka” ingår som kursmaterial.

Tid och Plats

Den 22 maj samt den 2 juni

Centralt i Stockholm meddelas i god tid innan kursstart

Anmälan görs till anmalan@speciella.com

Ange namn, adress och telefonnummer samt om du är förälder eller professionell.

*Vi tar ca en timmes paus för lunch”

Kontakt: Maggie Dillner
070-7936815
För mer information: www.speciella.com
Följ Speciella på facebook

 

You may also like...

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /storage/content/92/114592/myperfectbaby.se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273