Vi firar Internationella Downs Syndrom-dagen 2014

Bild: Mathias Röjfors

Bild: Mathias Röjfors

Idag den 21/3, är det Internationella Downs Syndromdagen, World Down Syndrome DayDagen är vald eftersom Downs syndrom orsakas av att man har 3 st kromosom nr 21. Dagen har firats i 9 år och har varje år fokus på ett speciellt tema. Årets tema är hälsa och välmående. På länken i texten ovan kan du läsa mer om temat och om dagen.

 

 

 

 

Här nedan kan ni se en rolig och informativ faktafilm som är gjord av ungdomar med Ds som förklarar hur det går till när ett barn får Downs syndrom. 

Fira dagen som anhörig

Är du anhörig och medlem i Svenska Downföreningen så kan du fira genom ditt lokala nätverkGå in hos Svenska Downföreningen för att hitta alla de lokala nätverkens firande runt om i landet.

Vill du stötta dagen?

Här i Sverige uppmärksammar även en hel massa föräldrar, anhöriga till och personer med Downs syndrom dagen genom att ha en svensk motsvarighet till den internationella kampanjenLots of Socks/Rock your Socks – Udda Sockar / Rocka dina sockar. Tanken är att sprida tanken att OLIKA ÄR BRA. Hashtaggarna #rockadinasockar (nationellt) och #wdsd2014 (internationellt) är det som gäller. 

Ta bilder på DINA sockar idag! Posta på sociala medier och tagga med #rockadinasockar och #wdsd2014 

Bild av Anna Ökvist #rockadinasockar

Bild av Anna Ökvist #rockadinasockar

You may also like...

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /storage/content/92/114592/myperfectbaby.se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273