Numicon – ett multisensoriskt material i matematik

Numicon är en laborationslåda som hjälper barn att förstå tal, antal och talrelationer. Det är ett multisensoriskt material med en arbetsgång som har visat sig mycket framgångsrik för elever med speciella behov. Barnen upptäcker att siffror och tal inte förekommer slumpmässigt, utan att de är en del av ett högt organiserat system. Ett rikt material, med uppföljning!

Öka elevernas förståelse, självförtroende och prestation med Numicon

De första skolårens matematik har en avgörande betydelse för många elever. Speciellt för elever som tycker att matematik är svårt, är lärande genom handling, genom att iaktta och genom att uppfatta mönster, en grund för att utveckla en stabil taluppfattning.

Pluggarna används för sortering, bygga mönster och träna en-till-en-principen

Pluggarna används för sortering, bygga mönster och träna en-till-en-principen

Numicon gör talen verkliga

Aktiviteterna, som finns på 30 illustrerade kort, hjälper barnen att lära sig färger, former, mönster, antal, ordningstal, platsvärde, addition och subtraktion. I lärarhandledningen finns också verktyg för hur du kan analysera och utvärdera elevernas framsteg. På så sätt kan du arbeta fram en individuell utvecklingsplan för varje elev.

Lådan innehåller, förutom lärarhandledning och aktivitetskort, 160 färgade talblock, 160 färgade pluggar, 6 basplattor, mallar till basplattan, snurror (istället för exempelvis tärningar) och tallinjer.

Så här fungerar Numicon

Numicon använder talblock för att representera olika tal, vilket betyder att du inte behöver införa det abstrakta räknespråket alltför tidigt. Meningen är att barnen ska kunna skapa sig inre bilder som hjälper dem att ”laborera i huvudet”. När talblocken läggs i ordning börjar de se sambanden mellan talen, att talsystemet är uppbyggt efter ett visst mönster och att vissa tal är jämna och andra udda.

Numicon visualiserar även talkamrater, addition och subtraktion, dubbelt och hälften, division och multiplikation. Konceptet är ursprungligen från Storbritannien men har producerats med stöd av Specialpedagogiska skolmyndigheten, SPSM.

UPPDATERING: TÄVLING AVSLUTAD!

Vinn en låda Numicon!

I samarbete med Liber så har vi nu fått chansen att lotta ut en låda Numicon (värde 2383 kr) till en av er medlemmar.

För att tävla

För att tävla om denna låda så följer du dessa enkla regler.

1. Gilla vår facebooksida på denna länk: här

2. Kommentera detta inlägg med din facebookprofil nedan och svara på varför du önskar vinna detta paket.

Vi kontaktar vinnaren den 1 April genom pm på facebook eller genom mail så skriv gärna även din mailadress i kommentaren nedan.

Lycka till!

Här kan du läsa mer och köpa Numicon 

Se demofilmer om Numicon

 

 

You may also like...

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /storage/content/92/114592/myperfectbaby.se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273