Samtal är mer än bara ord

 Boktips/Tävling

svårigheter

 

 

 

 

 

 

Barn som har svårigheter med sin språkutveckling behöver stöd också när det gäller social kommunikation. Boken, Svårigheter med Social kommunikation, ger råd och tips för hur denna viktiga del av barns utveckling kan stödjas.

”Social kommunikation är språkliga och kommunikativa färdigheter som inte är lika konkreta som ljud, meningar och ord, men inte desto mindre mycket viktiga.”

Astrid Frylmark arbetar som förläggare och logoped och hon tycker att föräldrar, lärare, specialpedagoger och logopeder behöver bli bättre på att ge barn och elever stöd även i utvecklingen av den sociala kommunikationen. En grupp av logopeder i staden Portsmouth i södra England har sammanställt sina tankar och goda råd i en handbok full av praktiska förslag. I ett överskådligt diagram har de samlat många olika delfärdigheter. Där kan man markera barnets starka och svaga sidor och sedan planera sina insatser. Varje delfärdighet presenteras både i teori och praktik, det vill säga konkreta förslag på hur man gör för att hjälpa barnet vidare. I många fall ges förslag för olika åldrar eller utvecklingsnivåer.

Boken, Svårigheter med Social kommunikation underlättar vardagen för talpedagoger och specialpedagoger och för föräldrar till barn med nedsatt språklig förmåga. Den sätter fokus på sådant som ofta är bortglömt men minst lika viktigt för barnet i ett livslångt perspektiv som alla ord i världen. Det är inte fråga om konkreta material i form av bilder och skrivna ord, utan snarare underlag för samtal och inspiration till insiktsskapande aktiviteter.

Boken är översatt av Astrid Frylmark och fackgranskad av leg. logoped, med.dr Carmela Miniscalco. Layout och illustration Pia Niemi, Pictus.

Länkar angående språklek

www.spraklek.se– för föräldrar

Följ oss på Facebook/spraklek

www.frylmark.net– för pedagoger och logopeder

Följ oss på Facebook/OrdAFab

www.ordaf.net– webbutik

Nu har du chans att vinna boken, Svårigheter med social kommunikation.

För att vara med i utlottningen av ett eget ex av boken eller för att ge bort till personal, förälder eller anhörig så följer tävlingsregler nedan;

1. Kommentera detta inlägg nedan med anledning till varför just du vill vinna. (Du behöver även fylla i din mailadress ifall du skulle vinna, men den kommer inte att synas offentligt!

2. Gilla och dela myperfectbaby.se på facebook

Vinnare dras den 10 September. Lycka till! OBS! Avslutad tävling.

 

You may also like...

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /storage/content/92/114592/myperfectbaby.se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273