Klädföretaget Vossatassar räds inte olikheter

I det senaste numret av den Svenska tidningen Mama så kunde vi inne i tidningen se en reklambild där modellen hade Down Syndrom. Detta hör ju inte till vanligheterna i Sverige iallafall. Vi på Myperfectbaby.se blev nyfikna på bakgrunden till den uppmärksammade reklambilden från det Norska företaget Vosatassar och kontaktade företaget för en intervju.
Ett varumärke till för alla”
Design manager Matilda Guillemot berättar historien bakom; Vi har ett varumärke för barn där ett av dom viktigaste grundvärdena är ”kläderna är till för alla barn med lek som livsstil”. Då är det viktigt för oss att visa det. Vi vill använda alla typer barn i vårt varumärke. När vi frågar folk om dom har ett barn i en viss storlek så kommer dom ofta med ett foto till oss och frågar om han/hon är söt nog. Vi ser inte på det på det sättet överhuvudtaget. Alla barn är lika fantastiska. Jag är uppväxt på 70talet i Umeå där vi var livrädda för barn med Downs för att dom var undanskyfflade på ett speciellt område och aldrig syntes. Jag tror det är superviktigt att downbarn får lov att synas. 🙂
 Speciell historia
Modellen Daniel, på bilden bredvid i mamma Cathrines famn, har en liten speciell historia. Matilda berättar; Jag höll på förra hösten och sökte efter norska bloggare och stötte då på Cathrine Holtliens blogg där hon beskriver hur det är att ha ett barn med Downs syndrom. Hon var ganska ung när hon fick barn men skrev väldigt gripande om Daniel. Jag tog kontakt och hon och Daniel tog tåget ner till Oslo. Det gick helt fantastiskt. Det största problemet var efteråt. Vi satt ner med 600 exponeringar som skulle väljas till ett tiotal. Det fanns inte ett enda foto av Daniel som inte var fantastiskt. Vår fotograf hade aldrig varit med om något liknande. Daniels bilder kommer med glädje att fortsätta att användas under hösten i flera olika reklamannonser för Vossatassar berättar Matilda.
 Höstens kollektion med bilder av Daniel hittar du här.
 Intrvju med Daniel hittar du här

You may also like...

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /storage/content/92/114592/myperfectbaby.se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273