Om en bild-En app för talträning

Med applikation ”Om en bild” kan barn härma bilder utifrån sin språkliga nivå. Det finns också möjligheter till bildschema och att skapa sociala berättelser.

Beskrivning av appen; Om en bild

Om en bild är en app som vill hjälpa barn utveckla sitt tal genom bilder och ljud. I appen skapar man fotoalbum med bilder som visar olika saker så som Mina vänner, Hos tandläkaren, Favoritdjur. Till varje bild kan man spela in ljud som beskriver bilden så att den som använder appen sedan kan lyssna för att att härma och på så sätt träna upp sitt tal.

När barnet använder appen så kan man välja att spela in barnets tal för att kunna följa barnets talutveckling över tid.

Genom träningsmål så uppmuntras barnet att göra ett antal bilder varje gång som man tränar. Träningsmålet sätts till ett valfritt antal bilder utifrån barnets nivå. I kommande uppdatering skall flera olika typer av belöningar kunna sättas.

Bland testpersonerna återfinns logopeder och specialpedagoger som i sin verksamhet även använt appen för sociala berättelser på ett framgångsrikt sätt.

Instruktionsfilm; http://youtu.be/vYRa89DLSNo

Appens utvecklare på facebook  http://www.facebook.com/weareadapted

Läs mer om Adapted http://www.hi.se/sv-se/hjalpmedelstorget/kognition/-/Developer/Daniel-Solving-och-Andreas-Olsson—Om-en-bild/

Inom en snar framtid så ska pappa Micke i testpatrullen få testa appen Om en bild, så håll utkik om ni är nyfikna på hur det går! 

 

Är du intresserad av att prova Om en bild?

Vi lottar nu ut fem GRATISKODER till denna app som du hittar på appstore http://itunes.apple.com/se/app/om-en-bild/id526365139.

För att få en kod så kommenterar du här nedan med din mailadress och delar detta inlägg på facebook.

Vi drar fem vinnare i morgon Onsdag 30/5 !

Lycka till!

UPPDATERNG! VINNARE DRAGNA!

You may also like...

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /storage/content/92/114592/myperfectbaby.se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273