Ny app för personer med språkstörningar

Ett gäng studenter från skolan Hyper Island i Karlskrona har i samband med logopeder tagit fram appen Samtala för personer med språkstörningar. Vi på myperfectbaby.se söker nu passande testpersoner till denna app.

 

Logotyp

Ett verktyg för kommunikation & förståelse

”Samtala” är en kommunikationsramp till iPad för personer med språkstörningar. Den riktar sig till människor med afasi och deras samtalspartners och är byggd för att fungera som en brygga för förståelse mellan två individer. ”Samtala” har utvecklats i direkt samråd med verksamma logopeder och är ett professionellt verktyg för rehabilitering av nedsatt språkförmåga, i och utanför vårdmiljön.

Läs mer om Samtala här
 Vi söker testpersoner

Vi söker nu några testpersoner bland våra medlemmar som vill prova denna app i mitten av Maj. Obs! Appen funkar endast till iPad!

Vi söker först och främst personer med Afasi eftersom appen först och främst riktar sig åt den gruppen men även barn med autism och andra funktionsnedsättningar kan ha nytta av appen då den baseras på kommunikation genom bilder.

Är du intresserad av att testa? Kommentera detta inlägg och skriv varför du tror att du skulle kunna ha nytta av denna app så väljer vi i samband med utvecklarna ut några stycken som får vara testpersoner.

 

 

Det här är Afasi

Afasi är en samlingsbeteckning för språkliga skador som uppstår efter en förvärvad hjärnskada och som kan drabba människor i alla åldrar.
Varje år drabbas cirka 12 000 personer i vårt land av afasi. Av dessa är cirka 35%, eller drygt 4000 personer, i yrkesverksam ålder.

Den som har afasi har varierande svårigheter att förstå, kunna tala, läsa och/eller skriva. Räkneförmågan kan också påverkas. Däremot är intellektet ofta helt normalt trots att man inte kan uttrycka sina tankar i tal och skrift.

Oftast orsakas afasin av stroke, också kallat slaganfall. Stroke orsakas i sin tur av en störning av hjärnans blodförsörjning. Den kan bero på en hjärninfarkt (blodpropp) eller en hjärnblödning. Blodkärlsmissbildning, s k aneorysm, kan ibland orsaka stroke. Man kan också få afasi på grund av så kallade traumatiska skador, exempelvis trafikolyckor, idrottskador och gatuvåld. Afasi är en dold funktionsnedsättning. Den kan därför vara svår för omgivningen att förstå om man inte har kunskap om afasi.

Läs mer om Afasi

 

 

You may also like...

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /storage/content/92/114592/myperfectbaby.se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273