Första svenska boken om babytecken är här!

Vi välkomnar företaget Teckenpärlor som senaste sponsor till vår startväska My.Perfect.Baby.Bag. Teckenpärlor bidrar med en rabattkod till sveriges första bok om babytecken i varje ex av vår väska f.r.o.m Juni 2012. För att introducera deras nya bok BABYTECKEN så har du här nu möjlighet att vinna ett eget ex.

 

Tjejerna på Teckenpärlor berättar om boken

Boken om babytecken har skrivits till er som är föräldrar till ett litet barn. Ni kan också vara mor- eller farföräldrar eller ha en annan anknytning till bar­net. Vi har skrivit den därför att vi själva tycker att babytecken är ett fan­tastiskt instrument att hjälpa små barn i den tidiga språkutvecklingen. Vi har många gånger förundrats över hur kompetenta små barn är och hur mycket de kan berätta om de bara får ett redskap.

Det du gör när du använder babytecken till ditt barn är att du tidigt ger det ord och begrepp. Du lägger en god grund till barnets ordförrådsutveckling. Det blir tydligare för ditt barn vad olika föremål och aktiviteter heter.

Samspelet mellan små barn och deras föräldrar är grundläggande men ändå så fascinerande. Vi ser babytecken som något som stärker banden mellan föräldrar och barn. För båda är detta något roligt och en källa till glädje. Föräldrarna blir trygga för att de förstår vad barnet menar. Barnet blir tryggt för att det blir bekräftat och förstått. Många av de föräldrar som kontinuerligt använt tecken berättar att deras barn inte blir så frustrerade eftersom de oftast kan göra sig förstådda.

I boken kan man läsa mer om vad babytecken är..

…hur babytecken stödjer barnets språkutveckling, när man ska börja och hur man gör när man använder babytecken. Att sjunga sånger med babytecken och att läsa böcker med babytecken beskrivs också i boken. I boken finns en lexikondel med 50 tecken att börja med samt hänvisning till var man kan lära fler tecken.

Läs mer hos Teckenpärlor

 

Vad är Babytecken?

Babytecken kan användas med alla småbarn

Alla föräldrar kan teckna med sina små barn och därmed ge barnet en extra språkstimulans. Babytecken är tecken som används tillsammans med talet, till en baby eller ett litet barn. Tecknen man använder kommer från svenska teckenspråket, ibland något förenklade. När du pratar med ditt barn använder du samtidigt enstaka tecken. Detta gör att barnet får tre kanaler av språket; det barnet hör, det barnet ser och det barnet känner. Det gör att barnet får en förstärkning av talet och förstår vad som är det viktigaste i det du säger. Du ska alltså inte sluta prata med ditt barn, utan fortsätta prata samtidigt som du tecknar.

Uppdatering STÄNGD TÄVLING!

Vinn boken

Från och med Juni månad så kommer företaget Teckenpärlor att erbjuda en fin rabattkod på boken Babytecken i vår startväska My.Perfect.Baby.Bag. Vi tackar för att alla våra medlemmar som köper väskan får möjlighet att införskaffa boken till ett förmånligt pris.

För att introducera boken till er medlemmar så lottar vi nu i samarbete med Teckenpärlor ut ett ex av boken. För att vara med i tävlingen så kommenterar du detta inlägg nedan om varför du vill vinna. Gilla Teckenpärlor och Myperfectbaby.se på facebook och delar detta tävlingsinlägg sedan håller du tummarna för att just du har lyckan med dig!

Vinnare dras den 15 Maj.

Lycka till!

 

You may also like...

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /storage/content/92/114592/myperfectbaby.se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273